Власників машин хочуть обкласти ще одним податком


Kretovich

Рекомендуемые сообщения

Kretovich    7

Власників авто чекає новий екологічний податок. Ним будуть обкладатися старі машини, а отримані гроші підуть на захист екології, повідомляє "Сегодня". Нагадаємо, у вересні в Україні вже ввели утилізаційний збір, який передбачає, що у ціну нового авто закладається вартість його утилізації. Водночас закон передбачає, що якщо у автовиробників є свої потужності для розбирання старих машин, вони можуть не закладати збір в їхню вартість.

Так, наприклад, ЗАЗ має 101 підприємство з прийому старих авто і 25 - з розбирання. Тим часом, під Києвом планується будівництво шредерного заводу для повної переробки автоутилю. За словами керівника української фірми-партнера проекту Олександра Черкаського, вартість проекту становить 3 млн євро, а потужність заводу - 20-25 авто на годину. При повному завантаженні за рік завод подрібнить близько 400 тис. авто, або 5% легкових машин країни. Проте це складно, адже щороку знімається з обліку менше авто. Тому, вже підготовлений законопроект про обкладення машин, яким більше 15 років, ще одним екоподатком, говорить гендиректор ВААІД Олег Назаренко.

Про суму такого податку поки невідомо, але, за словами президента Украналітцентра Олександра Охрименка, він буде не меншим 500-800 грн на рік. Це повинно змусити власників старих машин здавати їх на утилізацію і таким чином забезпечувати роботою шредерний завод і покращувати екологію в країні. "Але це має бути добровільно, не можна ображати людей похилого віку і змушувати їх платити ще один податок", - додав Олег Назаренко.

Власників машин хочуть обкласти ще одним податком - Гроші, фінансові новини на 1+1 - ТСН.ua

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

KOSTIK    23

Придется клубами, по Украине перекрывать дороги, и не дать жизни такому закону!

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

  • Последние посетители   0 пользователей онлайн

    • Ни одного зарегистрированного пользователя не просматривает данную страницу